bannertrencung

Blue Grey Red
Hướng tới 45 năm kỷ niệm ngày thành lập trường THPT Hoàng Diệu 1978-2023

Đề tham khảo KTHK I

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

QUẢNG NAM

THPT HOÀNG DIỆU

                                                                                     

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA HỌC KÌ I

Năm học: 2017 - 2018

Môn thi: ANH VĂN - Lớp 12

Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

Họ và tên thí sinh:……………………………..

Lớp : ………Số báo danh:…………………

Mã đề thi 132

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: -Mary: “When do the children in Vietnam go to primary school?”

                     - Peter: “______

     A. At the age of six      B. For 6 years               C.  6 years ago                      D. When they are 6 years

Question 2:  - Susan: “You look nice in that red shirt”      

                     - Alice:   “______

    A. It’s nice of you to say so                             B. Am I? Thanks.

    C. Oh, poor me                                                    D. I am interesting to hear that.

Question 3:  For this job you will need a wide ______ of  both Italian and Spanish.

A. know                          B. knowledgeable        C. knowing                            D. knowledge

Question 4:  It is important to have someone that you can ______in.

A. talk                             B. speak                        C. confide                              D. know

Question 5:  With her ______and experience, she seemed to be ideally suited to the job.

A. comments                  B. qualifications          C. vacancy                             D. pressure

Question 6:  Body language is a form of ______communication.

A. verbal                         B. non-verbal               C. formal                                D. informal

Question 7:  Most of us  ______hands to make our school clean and green.

A. connect                      B. give                           C. share                                  D. join

Question 8:  A stage of study for children aged from 11 to 16 is called _______.

A. nursery                       B. primary                    C. kindergarten                     D. secondary education

Question 9:  In the future many large corporations will be wiped out and millions of people will be out of work.

A. services                      B.  companies              C. supermarkets                    D. farms

Question 10:  I didn't think his comments were very appropriate at that time.

A. correct                        B. right                          C. suitable                             D. exact

Question 11: I looked for my bag after I ______ lunch.

A. had                              B. had had                    C. have                                   D. was having

Question 12: Britney Spears is famous ______ her beautiful face and sweet voice.

   A. by                                 B. at                               C. in                                        D. for

Question 13:  Did Mary get ______  job she applied for?

 A. a                                  B. an                              C. the                                      D. Ø

Question 14:  The man ______ next to Mary is my uncle. 

   A. whom  sits                  B. who sit                      C. is sitting                            D. sitting

Question 15:  The photos ______  in a London studio last week.

A. took                            B. have taken               C. were taken                        D. is taken

Question 16:  Most of the forests ______ Britain have now been destroyed.

A. that once covered                                            B. once covered         

C. which they once covered                               D. once were covered

Question 17: The coach was ______ for the failure of the team.

   A. blamed                     B. apologized              C. accused                           D. thanked

Question 18: The space shuttle crashed and  ______in flames.

   A. made up of                 B. wiped out                 C. cleaned up                        D. went off

Question 19:   Mr. Brown wondered ______how to play the piano.

A. if I knew                     B. that I knew               C. me whether I knew          D. whether did I know

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: Without this treatment, the patient would have died.

A. If it hadn’t been for this treatment, the patient would have died.          

B. Unless the patient hadn’t had this treatment, he would have died.

C. Had not the patient had this treatment, he would have died.      

D. But for the patient had had this treatment, he would have died.

Question 21: The last time I saw John was five years ago

A. I haven’t seen John for five years               B. I haven’t seen John since five years

C. It’s five years ago since I saw John             D. I haven’t seen John five years ago

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 22: He is the man ______.

    A. in I don’t have much confidence                  B. whom I don’t have much confidence in him 

    C. in that I don’t have much confidence           D. in whom I don’t have much confidence

Question 23: ______, she would buy the shirt.

    A. If Larry hadn’t had enough money              B. If had Larry enough money

    C. Unless Larry had enough money                 D. If Larry had enough money

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

      British society is considered to be divided into three main groups of classes – the upper class, the middle class, and the lower or working class. This is known as the class system and it is important to know something about it, if you mean to understand British people and society. Most British people grow up with a deep knowledge and understanding of the class system even if they are not very conscious of it. As a result, more people know which class they belong to and are able to tell which class other people come from by the way they speak, the kind of clothes they wear, their interests and hobbies or even the type of food they eat.

     Social class is not only about behavior and attitudes. For example, although many upper-class people are rich and may own a lot of land, having a lot of money does not necessarily make a person one member of the upper class. It is also important to come from a particular kind of family, have friends who are considered suitable, have been a certain type of private school and speak with the right kind of accent. There are people who are poor but they do not think of themselves as working class because their family background, education, political opinions, etc are basically different from those of most working- class people. Many people do not like the class system but it is impossible to pretend that these differences do not exist or that British people do not sometimes form opinions in this way.

Question 24: According to the passage, you can’t judge an Englishman’s social class by ______.

     A. where he was born                                      B. the way he speaks

     C. the clothes he wears                                    D. the interests he had

Question 25:  The idea of the class system in Britain  ______ .

     A. exists only in the mind of foreigners          B. is deeply rooted in the British people

     C. is now under severe attack                          D. is regarded as an old custom

Question26: If an Englishman has much money, ______.

     A. he belongs to the middle class                    B. he must be a member of the upper class

     C. he is not likely to be from the upper class  D. he may buy an upper class title with the money

Question 27: What does the second paragraph mainly discuss?

     A. Many rich people do not belong to the upper class.

     B. Today many British people do not like the class system.

     C. Many poor people do not consider themselves.

     D. An Englishman’s social class is determined by many factors.

Question 28: What would be the best title for the passage?

     A. An Unequal Society.                                   B. Social Class in Britain.

     C. British people and Society.                         D. Information about Britain.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 29: A. villages     B. washes                 C. buses                          D. magazines

Question 30: A. decided       B. missed                  C. laughed                      D. watched  

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is stressed differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 31: A. romantic   B. attractive              C. contractual                D. secondary

Question 32: A. burden       B. remain                C. impress                            D. approach

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 33: His father told him that the robber  was  arrested by the police the day before.

                                                 A      B                              C                    D                                                

Question 34: If my husband left the car key, I could have picked him up at the station.

                       A                                                                       B                    C              D

Question 35: The prisoner is thought   to escape by climbing over the wall.

                                                  A                B                  C                     D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 46 to 50.

      Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening, she phoned to (46) ______ me that what she really wanted to do was a (47) ______ round the world, so she was looking into the possibility of working in another country. She had been several advertisements in the newspaper for students, and she was interested in one in Italy, which she was desperate to visit.

     She decided that this would be a good (48) ______ to achieve her ambition, so she was writing to apply for the job. The reply (49) ______a long time to arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agreed to attend the interview. She was determined that nothing would prevent her (50) ______ doing what she had set out to do.

Question 36: A. say             B. talk                       C. tell                           D. speak

Question 37: A. picnic        B. trip                       C. voyage                      D. journey

Question 38: A. way            B. path                      C. route                         D. manner

Question 39: A. was            B. took                    C. passed                              D. spent

Question 40: A. of                B. in                          C. about                        D. from

 

 

------------ THE END ----------

 

 

 

 

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

QUẢNG NAM

TRƯỜNG THPT HOÀNG DIỆU

 


HƯỚNG DẪN CHẤM

 

KIỂM TRA HỌC KÌ I

Năm học: 2017 - 2018

Môn thi: ANH VĂN- Lớp 12

 

 

Mã đề: 132

 

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

1

A

11

B

21

A

31

D

2

A

12

D

22

D

32

A

3

D

13

C

23

D

33

C

4

C

14

D

24

A

34

B

5

B

15

C

25

B

35

B

6

B

16

A

26

C

36

C

7

D

17

A

27

D

37

B

8

D

18

D

28

B

38

A

9

B

19

A

29

D

39

B

10

C

20

A

30

A

40

D

 

truonghocketnoi

Video clip

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.
Video: Bài chòi Quảng Nam

Liên kết website

Ảnh ngẫu nhiên từ thư viên

Tài nguyên điện tử

tailieuchuyenmon tailieuphucvuhoctap dethikiemtra giaoandientu phanmem tainguyenkhac

Thăm dò ý kiến

Giao diện Website này thế này?
 

Thống kê

  • Các thành viên : 2
  • Nội dung : 282
  • Liên kết web : 13
  • Số lần xem bài viết : 899093
Hiện có 22 khách Trực tuyến

BẢN QUYỀN THUỘC VỀ TRƯỜNG THPT HOÀNG DIỆU

Địa chỉ: Xã Điện Thọ, Thị xã Điện Bàn, Tỉnh Quảng Nam. Tel: 02353.741.741. Email: lengochunghd@gmail.com

Powered by TAVICO - Sản xuất phần mềm, thiết kế website hàng đầu

...